Baggrund og formål

Med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er ambitionen at løse de store udfordringer, vi står overfor i dag, som bl.a. fattigdom og ulighed, klimaforandringer, fødevareusikkerhed og social og økonomisk marginalisering. Det er en ambition, der kræver, at alle lande – både rige og fattige – er med til at løse udfordringerne i fællesskab med højde for landenes forskellige udgangspunkt.

Med Tumleplaneterne ønsker vi at sætte fokus på vigtigheden af at tage ansvar for den verden, vi lever i.  Derfor har Børneulykkesfonden i samarbejde med bObles og en lang række kendte personer, kunstnere, designere m.fl. skabt et univers af Tumleplaneter, hvor de 17 verdensmål repræsenteres på illustrativ vis.

Tumleplaneterne er lavet i samme design og materiale som de ikoniske bObles-produkter, de fleste allerede kender. Det unikke ved Tumleplaneterne er de helt særlige designs, der kun laves i et begrænset antal. Udvalgte personer, kunstnerne og designere m.fl. har over en periode fået frie hænder til at skabe hver deres Tumleplanet ud fra ét af FN´s 17 verdensmål og i den stil, der kendetegner lige netop deres talent. På den måde er der skabt en bred vifte af forskellige stilarter og designs lige fra tattoo-art til graffiti og finurlige figurer.

Der er i forbindelse med kampagnen blevet produceret et udvalg af Tumleplaneter, som kan forudbestilles via bObles webshop

Overskuddet fra kampagnen går ubeskåret til Legeheltene og Børneulykkesfonden.